Verras me
FAQ Flanders Auctions

Vaak Gestelde Vragen / FAQ's


Woensdag 19 juni 2024: kunst, antiek en design (13u00 CET)
Woensdag 11 september 2024: kunst, antiek en design (13u00 CET)

Klik hier voor de catalogus.

Bieden op je favoriete stuk kan ofwel door het aanmaken van een account op onze pagina en een schriftelijk bod na te laten, door een telefonische lijn te reserveren of door te bieden via één van de online biedplatformen (Invaluable, Drouot, The Saleroom, LotTissimo en LiveAuctioneers). Via de pagina 'Kopen' vind je alle antwoorden op de meest gestelde vragen.

Welkom bij Flanders Auctions! Contacteer ons gerust telefonisch of per mail voor meer informatie: info@flandersauctions.be of via +32 50 39 00 84. Ons voltallige team van specialisten, experts en medewerkers staat klaar en begeleidt jou graag bij de verkoop van jouw stukken.

De kijkdagen voor de eerstvolgende veiling staan gepland van vrijdag 14  t.e.m. maandag 17 juni 2024, telkens van 10u00 tot en met 17u00. Adres: Beernemsteenweg 99, Wingene, België

FAQ: Kopen & Bieden bij Flanders Auctions


Bovenop de prijs, jouw geplaatste bod, wordt een commissie aangerekend van 25%. Dit kan eventueel vermeerderd worden met een extra fee indien wordt gekozen voor bieden via een extern biedplatform. Deze extra fee varieert tussen de 0 en 5%. Informeer je dus goed over de kosten voor het plaatsen van een bod.

Naast het bieden in de zaal is de veiling live te volgen via de online biedingsplatformen (Drouot Online, Live Auctioneers, Invaluable, Lot-Tissimo, The Saleroom en 51 Bid Live) alsook via onze Facebookpagina en/of YouTubepagine. Hou indien streamen op YouTube en/of Facebook rekening met een vertraging van ongeveer 15 seconden. 

Bieden op je favoriete stuk kan ofwel door het aanmaken van een account op onze pagina en een schriftelijk bod na te laten, door een telefonische lijn te reserveren of door te bieden via één van de online biedplatformen (Invaluable, Drouot, The Saleroom, LotTissimo, 51BidLive en LiveAuctioneers).

Volgrecht is het recht van de maker van een kunstwerk om een percentage van de verkoopprijs te ontvangen bij doorverkoop van zijn of haar werk. Het recht is bedoeld om ervoor te zorgen dat kunstenaars kunnen meedelen in de winst wanneer hun werk wordt doorverkocht. 

Het volgrecht wordt berekend zodra de verkoopprijs (exclusief btw) van het werk groter of gelijk is aan € 2.000:

  • 4% van het deel van de verkoopprijs tot en met € 50.000
  • 3% van het deel van de verkoopprijs van € 50.000,01 tot en met € 200.000
  • 1% van het deel van de verkoopprijs van € 200.000,01 tot en met € 350.000
  • 0,5% van het deel van de verkoopprijs van € 350.000,01 tot en met € 500.000
  • 0,25% van het deel van de verkoopprijs boven € 500.000

Het totaalbedrag van het volgrecht mag evenwel niet hoger liggen dan €12.500 (per doorverkoop).

(bron: Unisono België)

De factuur voor de aangekochte loten ontvang je ten laatste 48 uur na de laatste hamerslag. Niets ontvangen? Neem gerust even contact op per mail of check je spam-mailbox.

FAQ: Verkopen bij Flanders Auctions


Aziatisch, afrikaans, beeldende kunst, beeldhouwwerken, boeken, classic cars, design, designerkledij, fashion, glaswerk, historische memorabilia, horloges, juwelen, kandelaars, klokken, manuscripten, memorabilia, props, meubelen, militaria, muziekinstrumenten, polshorloges, primitieve kunst, religieus, renaissance, schilderijen, sport memorabilia, verlichting, vintage, wijnen en dranken, zilverwerk…

Er wordt een commissie afgehouden van 15% op de hamerprijs. Deze commissie omvat alle kosten die nodig zijn om de stukken te catalogeren, fotograferen en bekend te maken aan kopers wereldwijd. 

Op een veiling zijn zichtbaar (in de veilingzaal) en onzichtbaar (via het Internet en telefoon) wereldwijd veel kopers aanwezig en zodoende wordt voor de stukken vaak de hoogst gangbare prijs betaald. Flanders Auctions regelt het gehele verkoopproces. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de marketing, fotografie, taxatie, evaluatie en verzending.

Wil je meer weten?

Vond je het antwoord op je vraag niet? Laat ons weten hoe we je kunnen helpen.