Verras me

Kopen & Bieden bij Flanders Auctions


Bieden is nog nooit zo toegankelijk geweest als vandaag. Hieronder hebben we de mogelijkheden om een bod te plaatsen bij Flanders Auctions kort opgelijst.

1. Bieden in de zaal


Aan de ingang van ons veilinghuis krijg je een biednummer toegewezen door je aan te melden met je identiteitskaart. Op het moment dat het lot waarin je geïnteresseerd bent aan bod komt, steek je je hand omhoog en toon je je biednummer aan de veilingmeester. Breng je het hoogste bod uit? Dan word je de nieuwe eigenaar van het stuk waarop je hebt geboden.

Kosten: jouw bod + 25% koperscommissie + eventueel volgrecht
Adres: Beernemsteenweg 99 - 8750 Wingene, België

2. Schriftelijke bieding


Schriftelijk bieden kan zowel per mail, via Whatsapp, online als via een commissieformulier. Je geeft het maximumbedrag door dat je bereid bent te betalen voor een lot. De veilingmeester biedt tijdens de veiling in jouw naam volgens de gebruikelijke biedstappen. Indien jouw maximum bod hoger is dan de reserveprijs, dan probeert de veilingmeester voor u de best mogelijke aankoopprijs te krijgen.  

Belangrijk: Een schriftelijke bieding op voorhand krijgt voorrang op elke andere vorm van bieden. Als hetzelfde bedrag tweemaal wordt geboden, zal het (eerst geplaatste) schriftelijk bod voorrang krijgen.
Kosten: jouw bod + 25% koperscommissie + eventueel volgrecht

3. Telefonisch bieden


Je wordt tijdens de veiling door één van onze medewerkers opgebeld. Om opgebeld te worden, dien je je op voorhand te registeren via mail, Whatsapp, onze website of via het aanvraagformulier. Indien het de eerste keer is dat telefonisch wordt geboden, vragen we om een kopie van de identiteitskaart mee te sturen. 

Belangrijk: de veiling vindt plaats in België. Hou aub rekening met een verschil in tijdzones.
Kosten: jouw bod + 25% koperscommissie + eventueel volgrecht

4. Online bieden via een biedplatform


De gemakkelijkste manier om mee te bieden tijdens een veiling is voor velen via één van onze partnerplatformen. Dit zijn online platformen waarop live biedingen tot op de milliseconde kunnen worden doorgegeven. Wil je bieden via zo'n platform? Hou dan rekening dat je je moet registreren via deze websites. 

Kosten: jouw bod + 25% koperscommissie + online-live commissie + eventueel volgrecht

Invaluable: 25% + 5%
LotTissimo: 25% + 5% 
Drouot Online: 25% +1,5%
The Saleroom: 25% +5%
LiveAuctioneers: 25% +5%


Een greep uit ons aanbod Bekijk meer


Een Greep Uit Ons Aanbod
Jef CLAERHOUT (1937)(Attr.) 'Deurklinken' (W:20 x H:32 cm)
Een Greep Uit Ons Aanbod
Een antieke Chinese dakpan, afgewerkt met een paardrijder. Geglazuurde keramiek. (L:33 x W:14 x H:35 cm)
Een Greep Uit Ons Aanbod
Eugène VERBOECKHOVEN (1798/99-1881) 'Paard' een tekening, 1834. (W:17 x H:11,5 cm)
Een Greep Uit Ons Aanbod
Maurice BOEL (1913-1998) 'Abstract' 1970. (W:60 x H:45 cm)

FAQ / Vaak gestelde vragen


Bovenop de prijs, jouw geplaatste bod, wordt een commissie aangerekend van 25%. Dit kan eventueel vermeerderd worden met een extra fee indien wordt gekozen voor bieden via een extern biedplatform. Deze extra fee varieert tussen de 0 en 5%. Informeer je dus goed over de kosten voor het plaatsen van een bod.

Naast het bieden in de zaal is de veiling live te volgen via de online biedingsplatformen (Drouot Online, Live Auctioneers, Invaluable, Lot-Tissimo, The Saleroom en 51 Bid Live) alsook via onze Facebookpagina en/of YouTubepagine. Hou indien streamen op YouTube en/of Facebook rekening met een vertraging van ongeveer 15 seconden. 

Bieden op je favoriete stuk kan ofwel door het aanmaken van een account op onze pagina en een schriftelijk bod na te laten, door een telefonische lijn te reserveren of door te bieden via één van de online biedplatformen (Invaluable, Drouot, The Saleroom, LotTissimo, 51BidLive en LiveAuctioneers).

Volgrecht is het recht van de maker van een kunstwerk om een percentage van de verkoopprijs te ontvangen bij doorverkoop van zijn of haar werk. Het recht is bedoeld om ervoor te zorgen dat kunstenaars kunnen meedelen in de winst wanneer hun werk wordt doorverkocht. 

Het volgrecht wordt berekend zodra de verkoopprijs (exclusief btw) van het werk groter of gelijk is aan € 2.000:

  • 4% van het deel van de verkoopprijs tot en met € 50.000
  • 3% van het deel van de verkoopprijs van € 50.000,01 tot en met € 200.000
  • 1% van het deel van de verkoopprijs van € 200.000,01 tot en met € 350.000
  • 0,5% van het deel van de verkoopprijs van € 350.000,01 tot en met € 500.000
  • 0,25% van het deel van de verkoopprijs boven € 500.000

Het totaalbedrag van het volgrecht mag evenwel niet hoger liggen dan €12.500 (per doorverkoop).

(bron: Unisono België)

De factuur voor de aangekochte loten ontvang je ten laatste 48 uur na de laatste hamerslag. Niets ontvangen? Neem gerust even contact op per mail of check je spam-mailbox.

Benieuwd wat anderen te koop aanbieden in onze veiling?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwe catalogus als eerste.